Tuote on lisätty ostoskoriin.

Tyypin 2 diabeteksen komplikaatiot

Kohonneella verensokerilla on laaja-alaisia haitallisia vaikutuksia elimistöön. Tyypin 2 diabetes johtaa ateroskleroosiin eli valtimoita ahtauttavaan sairauteen. Merkityksellisempiä sairauksia ovat sepelvaltimotauti, aivovaltimosairaus (aivoverenkiertohäiriöt ja aivoinfarkti), munuaissairaus (diabeettinen nefropatia), verkkokalvosairaus (diabeettinen retinopatia) ja alaraajojen valtimosairaus (katkokävely). Diabeteksella on vaikutus myös hermostoon, ilmenee särkyjä ja tuntohäiriöitä.

 

Aivovaltimosairaus aiheuttaa halvausoireita. Diabeettisessa nefropatiassa munuaiset eivät toimi asianmukaisesti ja virtsaan pääsee valkuaista. Usein kehittyy munuaisten vajaatoiminta ja vaikeissa tapauksissa päädytään dialyysihoitoon (keinomunuaishoito). Diabetekseen liittyvä verkkokalvosairaus johtaa näkökyvyn heikkenemiseen ja jopa sokeuteen.

 

Alaraajojen valtimotaudissa uhkana on raajan menetys. Diabeetikoilla esiintyy runsaasti jalkaoireita alentuneen tuntoherkkyyden, huonontuneen verenkierron ja lisääntyneen tulehdusherkkyyden vuoksi. Diabeetikon riski saada jalkahaava on arviolta 15-25 %. Pahimmillaan jalkahaava voi johtaa diabeetikolla kuolioon ja jalka-amputaatioon.