Tuote on lisätty ostoskoriin.

Isyystesti - Luotettava geenitesti

Isyystesti on luotettava, laboratoriossa analysoitava geenitesti. Ostettuasi testin verkkokaupastamme saat kotiisi näytteenottovälinnet ja tarvittavat ohjeet. Tulokset voi lukea valmistuttua meidän verkkopalvelusta.

Isyystestimme tutkii biologisen sukulaissuhteen haluttujen henkilöiden väliltä DNA-testin avulla. Testi voidaan tehdä samalla kertaa useammalle henkilölle (lapselle). Isyystesti yhdelle lapselle maksaa 159 euroa ja seuraavat testattavat lapset 59 euroa/lapsi.

Isyystesti suoritetaan vertaamalla testattavien henkilöiden DNA-näytteitä. Testiä varten jokainen testattava henkilö antaa näytteen testin mukana toimitettavien ohjeiden mukaan. Valtaosa genomista on samanlaista jokaisella ihmisellä. Isyystesti tehdään analysoimalla isän ja lapsen DNA:sta 18 aluetta, joilla esiintyy yksilöiden välistä vaihtelua. Myymämme testi tehdään 18 markkerin geneettisellä analyysillä.

Näin tilaat isyystestin - tilaaminen on helppoa ja vaivatonta:

1. Rekisteröidy / kirjaudu palveluumme etusivulta.

2. Osta testi. Saat testin kotiisi muutaman arkipäivän kuluessa.

3. Anna näyteohjeiden mukaisesti ja postita näyte laboratorioon valmiiksi maksetussa kirjekuoressa.

4. Saat sähköpostiisi ilmoituksen laboratoriotulosten valmistuttua. Laboratorio analysoi testin 5-10 arkipäivän sisällä näytteen saapumisesta laboratorioon.

5. Kirjaudu palveluumme tunnuksillasi lukeaksesi tuloksesi.
6. Voit tulostaa verkkopalvelustamme isyystestin tuloksen ja laboratorion analyysin itsellesi. 
 

Isyystestimme käyttö oikeudellisissa tarkoituksissa

Kun isyystestimme näytteen ottaa laillistettu tai luvan saanut lääkäri taikka hänen välittömässä valvonnassaan muu terveydenhuollon ammattihenkilö, voidaan tietoa hyödyntää oikeudessa sekä muissa tilanteissa isyyden vahvistamiseksi tai kumoamiseksi. Ennen näytteen ottamista lääkärin on todettava tutkittavan henkilöllisyys. Lastenvalvojan tilaama isyystesti voidaan tehdä vain sen suostumuksella, josta näyte on tarkoitus ottaa.

 

Isyystestin tarkkuus ja luotettavuus

Isyystestimme on luotettava. Mikäli testitulosten perusteella oletetun isän biologinen sukulaissuhde lapseen on varmennettu 99,99998 %:in todennäköisyydellä, niin tulos on "Kyllä", muutoin tulos on "Ei". Huomioithan, että koska näytteiden kerääminen ei ole tapahtunut puolueettoman kolmannen osapuolen valvonnan alaisena, ei tämä testitulos ole pätevä oikeudessa sukulaissuhteen vahvistamiseksi. Oikeudessa pätevän isyystestin voit tilata THL:n sivuilta. Isyystesti maksaa vähintään yli 500 euroa (5.2.2014). Tilaamalla isyystestin meiltä säästät yli 350 euroa ja saat asiasta kuitenkin varmuuden sekä mielenrauhan.

Testimme analysoidaan Asper Biogene laboratoriossa. Asper Biogene on luotettava ja maailmanlaajuisesti arvostettu laboratorio. He ovat tuottaneet genetiikan laboratoriopalveluita vuodesta 1999 lähtien ja heillä on CLIA (#99D2046227) sertifikaatti, joka kertoo laadukkaasta ja luotettavasta laboratorio toiminnasta. Asper Biogene tuottaa palveluita Suomessa usealle tutkimuslaitokselle, mm. Helsingin yliopistolliselle sairaalalle.

 

Isyystestiin liittyvää sanastoa

DNA:

 

Deoksiribonukleiinihappo eli DNA on nukleiinihappo, joka sisältää kaikkien eliöiden solujen ja joidenkin virusten geneettisen materiaalin. Eliön lisääntyessä geneettinen materiaali kopioituu ja välittyy jälkeläisille.

 

Eukaryooteissa DNA on kromosomeissa solun tumassa. Prokaryooteissa DNA on rengasmaisena molekyylinä solun sisällä ilman tumaa nukleoidiksi kutsutulla alueella. Eläin- ja kasvisolujen mitokondriot sekä kasvisolujen kloroplastit sisältävät oman rengasmaisen DNA:nsa kuten bakteereissa.

 

Jos yhden ihmisen solun DNA avattaisiin yhdeksi nauhaksi, tulisi pituudeksi noin kaksi metriä. Yhden ihmisen kaikkien solujen DNA yhteensä ylettyisi Maasta Kuuhun ja takaisin. Ihmisen perimästä vain noin 1,5 % on proteiineja koodaavaa DNA:ta. (Lähde: Wikipedia)

 

Genomi:


Genomi on organismin koko perintöaines, joka on koodattu DNA:han. Se sisältää geenien lisäksi ne DNA-ketjun osat, jotka eivät koodaa proteiinisynteesiä. Myös mitokondrioilla ja viherhiukkasilla on genomi.

 

Ihmisen perimä selvitettiin vuonna 2001. Ihmisen genomit ovat varastoituneet 23 kromosomipariin. Kromosomeista 22 on autosomeja kahdennenkymmenennenkolmannen ollessa Sukupuolikromosomi. International Human Genome Sequencing Consortium esitteli tutkimustuloksensa ensimmäisenä Nature-lehdessä. (Artikkeli Initial sequencing and analysis of the human genome, vuosikerta 2001, lehti nro. 409, sivut 860-921). (Lähde: Wikipedia)

 
ISYYSTESTIMME ON:
- Luotettava
- Turvallinen (anonyymi)
- Edullinen 159€
- Helppo ja vaivaton
- Nopea

- Sisältää kaiken tarvittavan (näytteenottovälineet ja -ohjeet sekä valmiiksi maksetun palautuskuoren laboratorioon)