Tuote on lisätty ostoskoriin.

Diabeteksen hoito

Tyypin 2 diabeteksen hoitoon kuuluu tärkeänä osana elintapamuutokset. Keskeisiä elintapamuutoksia ovat laihduttaminen, liikunnan lisääminen, niukasti kovaa ja kohtuullisesti pehmeää rasvaa sisältävä runsaskuituinen ruokavalio. Tyydyttyneitä rasvoja (eläinrasvat) tulisi käyttää mahdollisimman vähän ja tyydyttymättömien rasvojen (kasvisrasvat) käyttöä tulisi lisätä. Myös kalasta saatava rasva on terveellistä. Diabeetikolla suositellaan samanlaista ruokavaliota kuin koko väestölle. Tupakoimattomuus, kolesterolin ja verenpaineen hallinta ovat tärkeitä valtimosairauden ehkäisemiseksi.

 

Usein on aihetta aloittaa kolesterolilääkitys, suositukset diabeetikon kolesteroliarvojen hoitamiseksi ovat tiukempia kuin muulla väestöllä. Verenpaineen on suositeltava olla alle 130/80. Ruokavaliossa tulee kiinnittää huomio vähäsuolaisuuteen. Alkoholinkäyttöön on syytä kiinnittää huomiota. Alkoholista tulee paljon energiaa, mikä herkästi lihottaa. Toisekseen se altistaa liian alhaiselle verensokerille (hypoglykemia), joka sekään ei ole terveellistä.

 

Jos elintapamuutokset verensokeritason korjaamiseksi eivät ole riittäviä, aloitetaan lääkehoito. Yleensä aluksi tablettimuotoinen hoito on riittävä, mutta taudin edetessä joudutaan usein insuliinihoitoon. Jos todetaan elinvaurioita, hoidetaan niitä yleisten hoitokäytäntöjen mukaan.