Tuote on lisätty ostoskoriin.
Oletko geenianalyysi.fi - kaupan asiakas?

Uuteen testaaitse.fi-kauppaan voit kirjautua samoilla tunnuksilla kuin geenianalyysi.fi -sivuille. Mikäli sinulla oli sama käyttäjätunnus sekä geenianalyysi.fi että testaaitse.fi -kauppaan, näitä tunnuksia ei voitu yhdistää. Käytä siinä tapauksessa vanhan geenianalyysi.fi -tunnuksesi sijaan vanhatunnuksesi_geenianalyysi -käyttäjätunnusta. Jos kirjautumisessa ilmenee ongelmia, otathan yhteyttä meihin info@genleven.fi!

Luotettava kotona tehtävä HPV-testi

Testaaitse.fi sivuilla myynnissä oleva HPV-testi:

 

- Luotettava ja tarkka testi

- Analysoidaan laboratoriossa PCR menetelmän avulla 

- Voit ottaa näytteen kotona

- Testi on miellyttävä ja helppo suorittaa

- Käypä hoito -suosituksen mukainen

 

HPV-testimme on luotettava

Myymämme HPV-DNA kotitesti on erittäin luotettava. On kliinisesti todistettu, että HPV-DNA testi on tehokkaampi ja luotettavampi menetelmä kohdunkaulasyövän ennustamisessa kuin perinteiset Papa-testit. Noin 25%:ssa Papa-testeistä saadaan vääriä negatiivisia tuloksia. HPV-testi on noin 2,5 kertaa tarkempi kuin Papa-testi ja tunnistaa siten myös tapauksia, joita Papa-testi ei löydä. HPV-testimme analysoidaan Dynamic Code laboratoriossa Ruotsissa. Testimme analysoidaan PCR menetelmällä. Menetelmä on validoitu, CE-merkitty ja hyväksytty kliiniseen käyttöön.

 

Voit suorittaa testin kotona

Voit suorittaa myymämme HPV-testin kotona. Käyttämämme Qvintip-menetelmä on naisten mielestä markkinoilla olevista vaihtoehdoista miellyttävin.

 

HPV-testi on Käypä hoito -suositusten mukainen

Kohdunkaulan syövän diagnostiikan Käypä hoito -suositus päivitettiin vuonna 2010. Muutos toi HPV-testin papa-kokeen vaihtoehdoksi. HPV-testi on tutkimusten mukaan vähintään yhtä tarkka kuin papa-testi, mutta herkempi. HPV-testiä voidaan käyttää myös hoidon seurannassa sekä 35 vuotta täyttäneillä naisilla papa-muutosten jatkoselvittelyyn.

 

Mikä on HPV?

HPV (ihmisen papilloomavirus) on virus, joka välittyy sukuelinten kautta (kuten emätin- ja anaaliseksin yhteydessä). Se myös välittyy sukuelinten ihokosketuksessa. On olemassa yli 100 erilaista HPV:tä eivätkä kaikki aiheuta terveysongelmia. Kuitenkin tietyntyyppiset HPV:t voivat aiheuttaa kohdunkaulan, emättimen ja / tai vulvan syöpää. Useimmat näistä ongelmista johtuvat HPV-tyypeistä 6,11, 16 tai 18.

 

Kohdunkaulan syöpä ja HPV: Kohdunkaulan syöpää aiheuttavat ihmisen onkogeeniset papilloomavirukset (HPV). Pitkään jatkunut korkean riskin HPV-infektio voi aiheuttaa solumuutoksia, jotka lopulta voivat johtaa vakavampiin syövän esiasteisiin.  

 

Mikä on Qvintip?

Qvintip ® näytteenotto suoritetaan itse ja DNA-analyysi korkean riskin HPV:lle suoritetaan laboratoriossa. Korkean riskin HPV:n testaus on erityisen tärkeää naisille, jotka eivät osallistu säännöllisesti kohdunkaulansyöpäseulontaan.  Qvintip-pakkaukseen sisältyy näytteenotin (testipuikko), pieni putkilo, kirjekuori putkiloa varten ja käyttöohje. Testipuikon avulla kerätään pieni näyte vaginaeritteestä, testipuikon kärki laitetaan putkiloon ja lähetetään laboratorioon. Laboratoriossa analysoidaan korkean riskin HPV ja testitulokset palautetaan käyttäjille järjestelmän kautta. Katso näytteenotto-ohjeet tarkemmin. Qvintip on CE-merkitty ja on rekisteröity tuoteluokan 1 laitteena.

Kuinka se toimii?

Voit ottaa näytteen itse Qvintipin avulla kotona silloin kun sinulle sopii ja lähettää sen laboratorioon. Testin tulos toimitetaan sinulle testaaitse.fi järjestelmän kautta. Tuloksen valmistumisesta ilmoitetaan sinulle 2-3 viikon sisällä.

Ennen käyttöä:

1.Käsittele näytteenotinta varovasti ja ainoastaan käyttöohjeen mukaisesti

2.Tarkista, että tuote on vahingoittumaton (näytteenotin, numeroitu korkillinen koeputki, palautuskuori, käyttöohje)

3.Vältä näytteenottoa kuukautisten aikana. Näytteenotto voidaan suorittaa myös kolmen ensimmäisten raskauskuukauden aikana. Kierukka ei estä näytteenottoa.


Näyteenotto: askel askeleelta

1.Ota näytteenotin esiin pitäen kiinni kädensijasta.

2.Vie testipuikko niin pitkälle emättimeen kuin se menee (noin 10 cm), ja kierrä näytteenotinta viisi täyttä kierrosta, vedä testipuikko ulos (pidä se suorana).

3. Anna puikon kuivua muutama minuutti niin, että puikko on putkea vasten ja valkoinen osa ilmassa. Valkoinen osa ei saa koskettaa mihinkään.

4. Vie testipuikon valkoinen osa putkeen.Taivuta testipuikkoa niin, että valkoinen osa putoaa putkeen.

5. Aseta korkki putkeen ja hävitä puikon sininen osa. Aseta putki palautuskuoreen. Sulje kuori ja vie se

postilaatikkoon mahdollisimman pian näytteenoton jälkeen. Tuloksen valmistumisesta ilmoitetaan sinulle 2-3 viikon sisällä.

Terveydenhuollon ammattilaiset

HPV-analyysi Qvintip ® -menetelmä on uusi ja tehokas tapa tavoittaa ja testata naiset, jotka eivät osallistu seulontaohjelmiin. 35-40 %:ia naisista, jotka eivät osallistu seulontaohjelmiin, ottavat näytteen itse kotona, jos Qvintip-menetelmää tarjotaan vaihtoehtona.

 

Kaikki naiset eivät osallistu

Monet naiset eivät halua osallistua säännölliseen irtosolututkimukseen (keskimäärin 30 %:ia naisista ei osallistu seulontaan). Näiltä naisilta löytyy noin 65 %:ia kaikista kohdunkaulasyöpätapauksista.

 

Miksi naiset eivät osallistu?

 

On useita syitä, miksi naiset eivät osallistu heille tarjolla olevaan seulontaan. Kyselyjen mukaan yleisimmät syyt ovat:

- ajanpuute perheen tai työvelvoitteiden takia

- pelko kivusta tai gynekologisen tutkimuksen aiheuttama stressi

- syövän pelko

- nainen tuntee olevansa terve

 

Qvintip-menetelmän avulla itse suoritettava näytteenotto kotona poistaa monia esteitä.

 

Qvintip on nopea ja helppo itse suoritettava näytteenotto

 

Qvintip ® näytteenotto suoritetaan itse ja analyysi korkean riskin HPV:lle suoritetaan laboratoriossa. Korkean riskin HPV:n testaus on erityisen tärkeää naisille, jotka eivät osallistu säännöllisesti kohdunkaulansyöpäseulontaan.Qvintip-pakkaukseen sisältyy näytteenotin (testipuikko), pieni putkilo, kirjekuori putkiloa varten ja käyttöohje.

 

Testipuikon avulla kerätään pieni näyte vaginaeritteestä, testipuikon kärki laitetaan putkiloon ja lähetetään meidän laboratorioon, missä analysoidaan korkean riskin HPV-esiintyvyys ja testitulokset palautetaan käyttäjille postitse. Katso näytteenotto-ohjeet tarkemmin. Qvintip on CE-merkitty ja on rekisteröity tuoteluokan 1 laitteena.

 

Kohdunkaulan syöpää aiheuttavat ihmisen onkogeeniset papilloomavirukset (HPV). Pitkään jatkunut korkean riskin HPV-infektio voi aiheuttaa solumuutoksia, jotka lopulta voivat kehittyä vakavammiksi syövän esiasteiksi.

 

HPV-analyysi

HPV-kantojen DNA-analyysi suoritetaan PCR (polymeraasiketjureaktio) menetelmällä tai HC2 (Hybrid Capture 2) menetelmällä. Molemmat menetelmät ovat validoitu, CE-merkitty ja hyväksytty kliiniseen käyttöön. PCR-menetelmä tunnistaa 14 korkean riskin HPV-kantaa (16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 66 ja 68) ja HC2 13 näistä. Qvintip menetelmä on kehitetty yhteistyössä Uppsalan yliopistollisen sairaalan kanssa.

 

Kuinka tämä vaikuttaa naisten terveyden seurantaan?

 

Alle 30-vuotiailla naisilla HPV-infektion esiintyvyys on huomattavasti suurempi kuin ASCUS-esiintyvyys käyttäen Papa-testiä. Kuitenkin yli 40-vuotiailla naisilla HPV-testi on sekä tarkempi että herkempi kuin sytologia.

 

HPV-esiintyvyys riippuu iästä:

30-39-vuotiailla: 11% HPV +

40-49-vuotiailla: 6% HPV +

50-59-vuotiailla: 3% HPV +

 

Noin 25% kaikista kohdunkaulan syöpätapauksista on naisilla, joiden viimeisin Papa-koe oli normaali.

 

HPV-testi on yli kaksi kertaa herkempi ja tunnistaa enemmän naisia, joilla on riski sairastua syöpään.

Usein kysyttyä (FAQ)

Kenen kannattaisi tehdä HPV-testi?

Kaikenikäisille naisille on hyötyä HPV-testistä: kohdunkaulan syöpään sairastuneiden ikähaitari on sekä ´nuorentunut´ että ´vanhentunut´. Naisten, jotka haluavat aktiivisesti seurata terveyttään ja varmistaa, että he eivät saa kohdunkaulan syöpää, olisi otettava HPV-testi. Korkean riskin HPV-testaus on erityisen tärkeää naisille, jotka eivät osallistu seulontaan. 65 %:ia kohdunkaulasyöpään sairastuneista eivät ole osallistuneet seulontaan.

 

Ylivoimaisen edun HPV-testistä saavat yli 60-vuotiaat naiset, joita seulontaohjelmat eivät enää koske. Vaikka teet säännöllisesti Papa-testin, HPV- testi tarjoaa lisäturvaa. 25 %:lla kohdunkaulasyöpään sairastuneista naisista viimeisin Papa-testi on ollut normaali. Papa-testi ei tarjoa samaa herkkyyttä kohdunkaulasyövän riskin arvioimiseen kuin HPV testit. Mitä vanhemmaksi tulet, sitä tärkeämpi HPV-testaus on. HPV-positiiviset keski-ikäiset naiset kantavat usein pitkäkestoisia infektioita, jotka ovat saattaneet aiheuttaa syövän esiasteeksi tulkittavia soluvaurioita.

 

Mitä hyötyä on Qvintip – itse suoritettavasta näytteenotosta?

Suurin hyöty on tietää, onko sinulla korkean riskin HPV-infektio. Testi on myös helppo ja kätevä - voit suorittaa näytteenoton itse kotona silloin kun sinulle sopii, ilman gynekologista tutkimusta.

 

Mistä tiedän, olenko ottanut testin oikein?

Jos noudatat käyttöohjeita, voit olla varma, että olet ottanut näytteen oikein. Tuhannet naiset ovat käyttäneet Qvintipiä ja suorittaneet onnistuneesti näytteenoton. Olet aina tervetullut ottamaan meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää.

 

Voinko ottaa näytteen, jos minulla on kierukka?

 

Kierukka ei estä näytteenottoa.

 

Kuinka kauan tuloksen saaminen kestää?

 

Laboratorio analysoi näytteen seitsemän arkipäivän sisällä. Kun otetaan huomioon postin kulku ja laboratorion analysointiaika, niin tulos valmistuu 10-14 vrk:n sisällä. Tuloksen valmistumisesta ilmoitetaan erikseen palvelumme kautta.

 

Mitä tapahtuu, jos testitulokset ovat normaalit?

Jos testitulos on negatiivinen, sinulla ei tällä hetkellä ole HPV-infektiota etkä voi saada kohdunkaulan syöpää. Huomaa, että voit saada tartunnan myöhemmin. HPV on yhdynnässä tarttuva virus. Se välittyy myös sukuelinten ihokosketuksessa.

 

Mitä tapahtuu, jos testi osoittaa merkkejä HPV-infektiosta?

Ensinnäkin on tärkeää muistaa, että korkean riskin HPV-tartunta ei tarkoita, että sinulla on jo solumuutoksia tai kohdunkaulan syöpä. Useimmat infektiot poistuvat itsestään, kiitos meidän immuunipuolustuksen. Jos testi osoittaa, että sinulla on HPV-infektio niin suosittelemme, että otat yhteyttä gynekologiin.

Gynekologi todennäköisesti tutkii kohdunkaulan mikroskoopin läpi ja tarkistaa mahdolliset poikkeavuudet. Jos jotain epäilyttävää havaitaan, gynekologi voi ottaa koepalan - pienen palan kudosta - ja lähettää sen laboratorioon analysoitavaksi.

 

Solumuutosten hoidot

On olemassa erilaisia menetelmiä hoitaa solumuutoksia. Yksi yleinen menettely on nimeltään konisaatio, jonka avulla poistetaan muuntumisalue. Tämä on avohoidon menettely, joka suoritetaan paikallispuudutuksessa. Potilaat pääsevät kotiin heti hoidon jälkeen. Tärkeintä on aloittaa hoito mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

 

Kuinka usein pitäisi käyttää testausta Qvintipin avulla?

Jos HPV-testi oli negatiivinen, toisin sanoen korkean riskin virusta ei löytynyt, kohdunkaulan syövän riski on lähes olematon. Kuitenkin uusia tartuntoja voi ilmetä uusien seksuaalikontaktien myötä, joten on tärkeää havaita tartunta mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että HPV-testi tulisi suorittaa vähintään 3- 5 vuoden välein ja useammin, jos olet geneettisesti alttiina tai sinulla on muita sairauksia, jotka voivat vaikuttaa syövän kehitykseen.

Tilaa luotettava ja kotona tehtävä HPV-testi täältä

Kirjallisuusviitteet

Sanner et al, British Journal of Cancer, 2009; 101; 871-874 "Self-sampling of the vaginal fluid at home combined with high-risk HPV testing"

 

Wikström et al, Acta Obs et Gyn. 2007; 86 "Attitudes to self-sampling of vaginal smear for HPV analysis among women not attending organized cytological screening"

 

Stenvall et al, Acta Derm Veneorol 2007; 87 "High prevalence of oncogenic HPV in women not attending organized cytological screening"

 

Wikström et al, Acta Derm Veneorol 2007; 87 "Low prevalence of HR-HPV in older women not attending organized cytological screening: a pilot study"

 

Stenvall H et al, Acta Obstetricia et Gynecologica. 2007; 86 "Accuracy of HPV testing of vaginal smear obtained with a novel self-sampling device"

 

I Wikström et al. Self-sampling and HPV testing or ordinary Pap-smear in women not regularly attending screening: a randomised study. British Journal of Cancer 105, 337-339 (26 July 2011) | doi:10.1038/bjc.2011.236

 

Gyllensten U et al. Short-time repeat high-risk HPV testing by self-sampling for screening of cervical cancer. Br J Cancer 2011 Aug 23;105(5):694-7. doi: 10.1038/bjc.2011.277. Epub 2011 Aug 2

 

Gyllensten U et al. HPV test shows low sensitivity of Pap screen in older women. Lancet Oncol. 2010 Jun;11(6):509-10.

 

Lindell M et al Self-sampling of vaginal fluid and high-risk human papillomavirus testing in women aged 55 years or older not attending Papanicolaou smear screening. BJOG. 2011 Oct 21. doi: 10.1111/j.1471-0528.2011.03147.x. [Epub ahead of print]
Oletko geenianalyysi.fi - kaupan asiakas?

Uuteen testaaitse.fi-kauppaan voit kirjautua samoilla tunnuksilla kuin geenianalyysi.fi -sivuille. Mikäli sinulla oli sama käyttäjätunnus sekä geenianalyysi.fi että testaaitse.fi -kauppaan, näitä tunnuksia ei voitu yhdistää. Käytä siinä tapauksessa vanhan geenianalyysi.fi -tunnuksesi sijaan vanhatunnuksesi_geenianalyysi -käyttäjätunnusta. Jos kirjautumisessa ilmenee ongelmia, otathan yhteyttä meihin info@genleven.fi!


Kuinka se toimii?