Tuote on lisätty ostoskoriin.

Alzheimerin taudin hoito

Alzheimerin tautiin on olemassa kohdentava lääkehoito ja taudin oireita voidaan lievittää lääkkeillä. Lääkitys on sitä tehokkaampaa, mitä varhaisemmassa vaiheessa se päästään aloittamaan. Lääkkeet lisäävät keskittymiskykyä, kohentavat toimintakykyä ja vähentävät käytösoireita. Ne eivät pysäytä sairauden etenemistä, mutta hidastavat sitä. Lääkehoidon vaikutukset ovat yksilöllisiä.

 

Tarpeen mukaan unihäiriöitä, käytösoireita, mielialan häiriöitä ja muita sairauteen liittyviä oireita hoidetaan lääkityksillä. Muita sairauksia hoidetaan mahdollisimman hyvin sekä lääkkeettömästi että tarvittaessa lääkkeillä. Vähärasvainen ruokavalio on tärkeää, mutta toisaalta riittävä ravitsemus on turvattava taudin edetessä. Tupakointi on syytä lopettaa. Diabetesta ja korkeaa kolesterolia hoidetaan tarvittaessa. Liikunta ja ruumiillisen kunnon ylläpito on tärkeää.

 

Aivojen aktiivinen käyttö saattaa hidastaa taudin etenemistä. Virikkeelliset harrastukset ovat tärkeitä. Säännöllinen päiväohjelma auttaa. Tukiverkosto on syytä suunnitella toimivaksi esim. perheenjäsenten, omaisten ja ulkopuolisen kotihoidon kanssa. Erilaisia kuntouttavia hoitoja käytetään tarvittaessa.

 

Sairauden loppuvaiheessa laitoshoito on tarpeellinen.