Tuote on lisätty ostoskoriin.
Oletko geenianalyysi.fi - kaupan asiakas?

Uuteen testaaitse.fi-kauppaan voit kirjautua samoilla tunnuksilla kuin geenianalyysi.fi -sivuille. Mikäli sinulla oli sama käyttäjätunnus sekä geenianalyysi.fi että testaaitse.fi -kauppaan, näitä tunnuksia ei voitu yhdistää. Käytä siinä tapauksessa vanhan geenianalyysi.fi -tunnuksesi sijaan vanhatunnuksesi_geenianalyysi -käyttäjätunnusta. Jos kirjautumisessa ilmenee ongelmia, otathan yhteyttä meihin info@genleven.fi!

HIV kotitesti

 

Autotest VIH® on Terveyden ja hyvinvointilaitoksen hyväksymä hivin vasta-aineiden havaitsemiseen tarkoitettu kotitesti. Kertakäyttöinen hiv-pikatesti tehdään sormenpäästä otettavasta verinäytteestä. Testin tekeminen on helppoa ja nopeaa seuraamalla pakkauksen ohjeita.

 

Testitulos on luotettava, kun altistustilanteesta, kuten suojaamattomasta yhdynnästä, on kulunut 3 kuukautta. Testin suorittamiseen kuluu noin 5 minuuttia ja tulos on luettavissa 15 minuutin kuluttua. Lue käyttöohje kokonaisuudessaan huolella ennen testin aloittamista.

 

Testipakkauksessa on mukana kaikki testin tekemiseen tarvittavat välineet sekä suomenkielinen ja ruotsinkielinen käyttöohje.

 

Toimitus: Testi postitetaan asiakkaalle pääsääntöisesti kahden arkipäivän kuluessa. Viikonlopun tai pyhien aikana tehdyt tilaukset postitetaan pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä. Postipakkauksessa ei ole merkintöjä, eikä sen sisältöä voi päätellä pakkauksesta. 

 


Mitä hyötyä hiv-kotitesteistä on? 

Hiv on hyvin lääkehoidolla hallittavissa oleva sairaus. Mitä aiemmin hiv todetaan, sitä paremmat edellytykset on lääkehoidon onnistumiselle. Ajoissa aloitetulla, toimivalla lääkityksellä voidaan myös estää hivin tarttuminen muille seksikumppaneille. Luotettava hiv-kotitesti on hyvä vaihtoehto, jos testiin hakeutumien on hankalaa esimerkiksi pitkien välimatkojen tai muiden syiden takia.

  

Mitä pitää ottaa huomioon, kun tekee hiv-testin kotona?

Hiv-kotitesti on luotettava vasta, kun suojaamattomasta seksistä tai muusta altistustilanteesta on kulunut kolme kuukautta. Vaikka hiv-kotitestin tulos olisi negatiivinen, suojaamattomasta seksistä on voinut saada jonkun muun seksitautitartunnan. Muut seksitaudit tarttuvat huomattavasti hiviä helpommin ja voivat olla pitkään oireettomia. Jos on ollut seksikontaktissa ilman kondomia uuden tai satunnaisen kumppanin kanssa, kannattaa hakeutua muihin seksitautitesteihin.

 

Hiv-kotitestiä ei suositella tehtäväksi viikonloppuna tai pyhinä, jolloin neuvontaa ja apua testin tekemiseen ja testituloksen tulkitsemiseen on vaikea saada. Testin tekemiseen kannattaa varata aikaa ja tehdä se rauhallisessa paikassa, jossa on mahdollista käsitellä ajatuksia ja tunteita, joita testitulos voi herättää. Etukäteen on hyvä miettiä, haluaako testin tehdä muiden ihmisten läsnä ollessa. Joskus testitulos voi yllättää, eikä sitä haluakaan heti kertoa muille. Jokaisella on oikeus yksityisyyteen omaan terveydentilaan liittyvissä asioissa.

 

Positiivinen testitulos pitää aina varmistaa laskimoverinäytteellä terveysalan ammattilaisen toimesta.

 

Muutama käytännön vinkki testin tekemiseen:

  • Lue ohjeet loppuun asti ennen testin tekemistä.
  • Pistolaite on kertakäyttöinen, voit käyttää sitä ainoastaan yhden kerran.
  • Pistolaitetta on painettava sormea vasten riittävän lujasti, jotta se toimii.
  • Verinäytteen otto onnistuu parhaiten lämpimistä käsistä nimettömän sormen sisäsyrjästä.
  • Lävistyksen jälkeen sormenpäätä tulee puristaa riittävän voimakkaasti veripisaran aikaansaamiseksi.
  • Tiedät testipuikon olevan riittävän syvällä laimenninpakkauksessa, jos näet vaaleanpunaisen värin nousevan testipuikossa. Jos väriä ei näy, paina testipuikkoa uudelleen alaspäin.
  • MUISTA ASETTAA AJASTUS!

 

Negatiivinen testitulos 

Negatiivinen testitulos tarkoittaa, että veressä ei ole hi-viruksen vasta-aineita ja hiv-tartuntaa ei ole. Negatiivinen testitulos on luotettava, kun viimeisestä altistustilanteesta on kulunut kolme kuukautta. Mikäli altistumisesta on kulunut vähemmän aikaa, testi tulee tehdä uudelleen, kun kolme kuukautta on tullut täyteen.

 

Positiivinen testitulos 

Positiivinen testitulos tarkoittaa todennäköistä hiv-tartuntaa. Se pitää aina varmistaa laskimoverinäytteellä terveysalan ammattilaisen toimesta. Tulos voi aiheuttaa paniikkia, ahdistusta ja pelkoa. Apua tilanteeseen kannattaa hakea luotettavilta tahoilta, kuten Hivpointista tai muilta terveydenhuollon toimijoilta.

 

Varmistusnäyte ja neuvontaa hiv-kotitestaukseen liittyvissä asioissa

Varmistusnäytteen voi ottaa Hivpointin toimipisteissä Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Muita paikkoja ovat oma terveysasema, opiskelijaterveydenhuolto, työterveyshuolto ja isoimmissa kaupungeissa sukupuolitautien poliklinikat.

 

Oletko geenianalyysi.fi - kaupan asiakas?

Uuteen testaaitse.fi-kauppaan voit kirjautua samoilla tunnuksilla kuin geenianalyysi.fi -sivuille. Mikäli sinulla oli sama käyttäjätunnus sekä geenianalyysi.fi että testaaitse.fi -kauppaan, näitä tunnuksia ei voitu yhdistää. Käytä siinä tapauksessa vanhan geenianalyysi.fi -tunnuksesi sijaan vanhatunnuksesi_geenianalyysi -käyttäjätunnusta. Jos kirjautumisessa ilmenee ongelmia, otathan yhteyttä meihin info@genleven.fi!

HIV-testi